Als je eenmaal een mooie foto hebt geselecteerd om af te drukken, is de volgende stap het kiezen van de juiste lijst: een die je foto mooier maakt en omtovert tot ware illustraties. Het goede nieuws is dat het kiezen van een fotolijst eenvoudig is als je eenmaal de basis kent. Om u te helpen, delen we alle geheimen over hoe u een fotolijst kiest, of het nu metaal, hout, zwart of wit is. We raden u aan om naar fotolijst 40×60 te zoeken door onze website te bezoeken.

Er is een breed scala aan framematen en -types beschikbaar en een paar daarvan zijn vooral populair: houten frames, zwarte of witte frames en metalen frames. Deze stijlen versterken, mits juist gebruikt, de algehele presentatie van uw kunstwerk.

Houten fotolijsten
Als natuurlijk materiaal geeft hout een warme en klassieke uitstraling. De houten lijsten variëren in kleur van licht tot donker, afhankelijk van de gebruikte afwerking, en bieden u tal van mogelijkheden om uw afbeeldingen aan te vullen en te contrasteren. Foto’s met warmere tinten, zoals rood, bruin en oranje, zien er het beste uit met donkere lijsten gemaakt van hout zoals mahonie en walnoot. Koelere tinten in een afbeelding, zoals blauw, groen en lavendel, passen beter bij lichtere houten lijsten van eiken, essen en grenen. Het kiezen van een houten frame hangt ook af van de rest van de inrichting in de kamer en je huis. Zorg er dus voor dat u uw lijst daarop afstemt, of dat nu uw traditionele, landelijke, rustieke of chique stijl is.

Metalen fotolijsten
Metalen monturen hebben, net als zwarte monturen, een moderne, trendy uitstraling. Ze heffen de kleur van een foto op, waardoor deze levendiger en opvallender wordt. Vanwege het stijlvolle uiterlijk werken metalen fotolijsten goed voor familieportretten, prachtige landschappen en trouwfoto’s. Aan de andere kant kunnen spontane foto’s er beter uitzien in een zwarte, witte of houten lijst.